Gépészeti rendszer leírás, épületgépészeti rendszer és műszaki leírás készítése jellemzően a 300 négyzetméter alatti egyserű bejelentéssel készülő épületekhez szükséges. Ilyenkor nem komplett gépészeti tervezésre van szükség, hanem egy olyan leírásra, hogy az épületben hogyan miként lesznek biztosítva az életvitelszerű használathoz szükséges gépészeti rendszerek.

Egy gépészerti rendszer leírás a következő elemeket kell tartalmazza:

 1. Aláírólap
 2. Tervezői nyilatkozat
 3. Épületgépészeti rendszerleírás
 4. Alternatív rendszervizsgálat
 5. Előzetes energetikai tanúsítvány

Bruttó 55.000,- Ft

Gépészeti rendszer leírás KÉSZÍTÉSE

Mi szükséges az elkészítéséhez?

Mindösszesen az építész tervekre lesz szükség, illetve pár kérdést kell majd megválaszolni: úgymint, milyen fűtést terveznek, mivel kívánják ellátni a használati melegvíz igényeket? A leírás elkészítéséhez G – Építmények gépészeti tervezése jogosultágra van szükség, ehhez célszerű olyan szakember akinek TÉ – Épületek energetikai tanúsítása jogosultsága is megvan, hiszen így egy ember el tudja készíteni a komplett dokumentciót.

Megrendelő űrlap rendszerleíráshoz

  Gépészeti rendszer leírás

  Gépészeti rendszer leírás – részletesebben

  1. Aláírólap – a szakági tervező által aláírva kerül átadásra.
  2. Tervezői nyilatkozat – tartalmazza a szakági szabványokat és műszaki előírásokat. A tervező nyilatokozatát, hogy a tervezett létesítmény ezeknek megfelel.
  3. Épületgépészeti rendszerleírás – szakáganként leírjuk a tervezett rendszerek (vízellátás – csatornázás – szellőztetés – fűtés – hűtés – gázellátás) jellemzőit. Illetve ismertetjük részleteit, valamint a munkavédelmi és környezetvédelmi előírásokat.
  4. Alternatív rendszervizsgálat – csak új építés esetén szükséges, bemutatja a lehetséges megújuló energiát hasznosító rednszereket,a zok gazdaságossági feltételeit és a választott rendszert részletesebben ismerteti.
  5. Előzetes energetikai tanúsítvány – ebben kerül bemutatásra az egyes szerkezetek hőátbocsátási téyezőinek megfelelése a 7/2006-os TNM rendeletnek. Az épület fajlagos hőveszteségtényezője is kiszámításra kerül, és az összesített energetikai jellemzőt is kiszámoljuk, hogy az ingatlan besorolását is el lehessen készíteni.

  Tudni lehet, hogy 2021-től azok az épületek vehetők át használatbavétel esetén, melyek legalább a BB – közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynek megfelelő kategóriát elérik. Igény esetén az előzetes energetikai tanúsítványt lehet kérni részletes számítással. Erről a megrendelés folyamán egyeztetünk szükséges-e (előfordulhat, hogy ez segít átugorni BB kategóriába egy munka során).

  Megrendelés esetén a komplett dokuentációt digitálisan, aláírásokkal és pecsétekkel ellátva küldjük meg. A dokumentációt pdf formátumban küldjük így a feltötés is egyszerű lesz.