Családi ház épületgépészeti műszaki leírás. Az egyszerű bejelentéssel épülő épületekhez szükséges egy épületgépész tervező által készített rendszerleírás. Ez a leírás magába foglalja a tervezett épület gépészeti rendszereinek leírását, az alternatív energiaellátás megvalósíthatósági elemzését, az energetikai vizsgálat eredményét (az előzetes energetikai tanúsítvány).

Családi ház épületgépészeti műszaki leírás

Családi ház épületgépészeti műszaki leírás – ára – mennyibe kerül?

Ezeket a leírásokat jellemzően 55.000,- Ft-ért szoktuk készíteni (ez a bruttó ár). Ebben minden költség benne van. A leírások elkészítéséhez szükség lesz az építész tervdokumentációra valamint egy általános elképzelés leírására a fűtési és hűtési rendszerről. A munka elvégzéséhez mindenképpen szükség van az építész tervező által elkészített alaprajzokra és metszeti rajzokra (rétegrendi kiírással), ezen kívül pár kérdést kell egyeztetni email-en,telefonon, vagy személyes megbeszélésen.

Mit tartalmaz az épületgépészeti műszaki leírás?

Az épületgépészeti műszaki leírásnak tartalmaznia kell az alábbi pontokat:

a) alternatív energiaellátás megvalósíthatósági elemzése az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendeletben meghatározott esetekben és annak 4. melléklete szerint,

b) az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet hatálya alá tartozó épületek esetében legalább az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008. (VI. 30.) Korm. rendelet 2. melléklet 2. pontjában meghatározott részletezettséggel a követelményeknek való megfelelést igazoló épületenergetikai számítás,

c) az építmény gépészeti kialakítása, vízellátási, szennyvíz- és csapadékvíz elvezetési, gázellátási és égéstermék elvezetési; fűtési és hűtési, valamint légtechnikai rendszerek bemutatása, összefoglalása.

A leírás bemutatja az épület, építmény műszaki berendezéseinek általános kialakítását a szakági igényekkel, telepítési feltételekkel, méretezési alapadatokkal.

  • ismerteti a tervezett építési tevékenységhez előírt és az építmény rendeltetésszerű és biztonságos használathoz szükséges közművesítettséget, az épület közműigény adatait;
  • tartalmazza az épület energetikai és hőtechnikai, valamint villamos méretezési adatait, hőszükségletét, hőterhelését, a túlmelegedés kockázatának ellenőrzését, az épület fűtési és hűtési energiaigényét, frisslevegő igényét, továbbá villamos energiaigényét és a hőhasznosítás megoldását;
  • ismerteti az épületgépészeti, az erős és gyengeáramú berendezések épületen belüli elhelyezését, helyigényét, a műszaki berendezések működtetéséhez szükséges telepítési feltételeket.

Az elkészült dokumentumokat emailen küldjük, valamint igény esetén a számlával együtt postai úton vagy személyesen budapesti vagy érdi irodánkban átvehető.