Hőszivattyús fűtés ára. Összeszedtük mennyibe kerül egy átlagos hőszivattyús fűtési rendszer. A valóságban nagyon sok minden befolyásolja a tervezett fűtési rendszert, de újépítésű házak esetén, melyeknek már kötelező jelleggel meg kell feleljenek a közel nulla energiaigényű épületek követelményeinek már nagyon jól standardizálható a fűtési rendszere. Az épületek jellemző hőigénye 6-8 kW között mozog. Ezt minden munkánk előtt pontosan kiszámoljuk az építész tervdokumentásió alapján. A pontos teljesítmény birtokában már kiválasztható a berendezés, azt kell eldöntenünk, hogy a használati melegvizet a hőszivattyú készítse vagy külön hőszivattyús bojlerrel biztosítsuk. 3 maximum 4 fő esetén elegendő lehet a hőszivattyús bojler, míg 4-5 fő esetén már javasolt a beépített tárolós hőszivattyú választása.

Hőszivattyús fűtés ára – de nézzük az árakat

Mi jellemzően épültgépész mérnökök vagyunk és mellette épületgépész technikusok, így elvárható tőlünk, hogy a tervezett fűtési rendszer minden időben jól tudja biztosítani a szükséges hőenergiát, ne kelljen kompromisszumokat kötni. Ami fontos tény és kivitelezések során gyakran találkozunk vele, hogy a puffertároló elmarad a fűtési rendszerek esetén (ezen spórolnak), de véleményünk szerint a hőszivattyús rendszernek elengedhetetlen feltétele a puffertároló, így mi mindig tervezünk egy 100 literes puffert padlófűtésekhez is.

Legegyszerűbb változatú hőszivattyús fűtés: Ebben a megoldásban a hőszivattyú csak fűtési üzemmódba kerül kiépítésre a melegvizet egy külön hőszivattyús bojler szolgáltatja. ezeket a bojlereket jellemzően kamrákban spejzban helyezzük el, mert a melegvíz készítésekor a környezetüket hűtik.

Osztott hőszivattyú – padlófűtéssel és hőszivattyús bojlerrel

Hőszivattyús fűtés ára

Ezzel a megoldással a hőszivattyús rendszer csak a fűtésre fókuszál, az éves üzemideje a fűtési időszakra korlátozódik. A melegvizet egy külön ARISTON LYDOS HYBRID 100 hőszivattyús bojler biztosítja. Nézzük ennek mennyi az ára?

Ezeket a rendszereket tervezéssel – kivitelezéssel – beüzemeléssel nettó 2.560.000,- Ft-ért készítjük. Természetesen ehhez még hozzá jön a 27% ÁFA. Na de mi tartozik ebbe az árba?

 • Hőszivattyú – Cascade CRS CQ10Pd NHIIE 9,5 kW-os Split hőszivattyú 4,6-os jósági fokkal (COP) _1.290.000,- Ft nettó
 • Puffertartály 100 liter – PU szigeteléssel _100.000,- Ft nettó
 • Osztó-gyűjtó 10 körös áramlásmérővel _60.000,- Ft nettó
 • Padlófűtés csővezeték – hőközpont csővezeték (fűtés) _250.000,- Ft nettó
 • Ariston lydos hybrid hőszivattyús bojler és kapcsolódó szerelvényei _140.000,- Ft nettó
 • Wilo YONOS Pico frekvenciaváltós keringető szivattyú _30.000,- Ft nettó
 • Kapcsolódó szerelvények (termosztát, iszapleválasztó, elzárók, visszacsapó, tágulási tartály, stb.) _240.000,- Ft nettó

 • Gépészeti tervezés – fűtés hőszükséglet számítás _60.000,- Ft nettó
 • Kivitelezés munkadíj (padlófűtés – hőközpont – hőszivattyú) _300.000,- Ft nettó
 • Hőszivattyú beüzemelés _60.000,- Ft nettó
 • Oktatás a rendszer üzemeltetésére _30.000,- Ft nettó

Hőszivattyús fűtés ára mindösszesen – komplett fűtési és melegvíz termelő rendszer kivitelezése anyag + munkadíj: nettó 2.560.000,- Ft + ÁFA

Tudnivalók: A melegvíz oldalon a hőszivattyús bojlert felszereljük, a kijelölt helyre, a bizonági berendezéseket csatllakoztatjuk hozzá, a víz oldali csatlakozás pedig a fürdőszoba víz-csatorna szerelésekor a megbízott gépész feladata. Egyszerű feladat, az egyik csonkon a hidegvíz megy a tartályba a másik oldalon pedig a használai melegvíz távozik. Villamos bekötésekkal kapcsolatban: a fenti ajánlat úgy került kidolgozásra, hogy a hőszivattyú telepítési helyénél és a tervezett hőszivattyú bojlernél rendelkezésre áll a szükséges elektromos teljesítmény. Az ajánlat a gépek villamos bekötését tartalmazza.

Osztott hőszivattyú – padlófűtéssel és beépített tárolóval

Ezzel a megoldással a hőszivattyús rendszer a fűtésre és a melegvíz készítésre is fókuszál, gyakorlatilag az egész évben üzemel. A melegvizet a beléri egység beépített tárolójában készíti a berendezés összesen 185 liter térfogattal. Nézzük ennek mennyi az ára?

Ezeket a rendszereket tervezéssel – kivitelezéssel – beüzemeléssel nettó 2.960.000,- Ft-ért készítjük. Természetesen ehhez még hozzá jön a 27% ÁFA. Na de mi tartozik ebbe az árba?

 • Hőszivattyú – GREE VERSATI III 9,5 kW-os Split hőszivattyú beépített tárolóval _1.730.000,- Ft nettó
 • Puffertartály 100 liter – PU szigeteléssel _100.000,- Ft nettó
 • Osztó-gyűjtó 10 körös áramlásmérővel _60.000,- Ft nettó
 • Padlófűtés csővezeték – hőközpont csővezeték (fűtés) _250.000,- Ft nettó
 • Wilo YONOS Pico frekvenciaváltós keringető szivattyú _30.000,- Ft nettó
 • Kapcsolódó szerelvények (termosztát, iszapleválasztó, elzárók, visszacsapó, tágulási tartály, stb.) _290.000,- Ft nettó

Hőszivattyús fűtés ára mindösszesen – komplett fűtési és melegvíz termelő rendszer kivitelezése anyag + munkadíj: nettó 2.960.000,- Ft + ÁFA

Tudnivalók: A melegvíz oldalon a hőszivattyúhoz (a víz) oldali csatlakozás a fürdőszoba víz-csatorna szerelésekor a megbízott gépész feladata. Egyszerű feladat, az egyik csonkon a hidegvíz megy a tartályba a másik oldalon pedig a használai melegvíz távozik. Villamos bekötésekkel kapcsolatban: a fenti ajánlat úgy került kidolgozásra, hogy a hőszivattyú telepítési helyénél rendelkezésre áll a szükséges elektromos teljesítmény. Az ajánlat a gépek villamos bekötését tartalmazza.

Fizetési ütemezés

 • 1. részlet: Megrendeléskor 10% előleg kifizetése,
 • 2. részlet: Anyagok helyszínre szállításakor anyagdíjak kifizetése,
 • 3. részlet: kivitelezés elkészüle után – beüzemeléskor a fennálló rész.