Sajnos nincs telepítve bizonyos JAVA alkalmazás

Hőszükséglet számítás - a hőigény meghatározása

Hőszükséglet számítás során az épület adataiból meghatározzuk, hogy mekkora teljesítményű fűtési rendszer és mekkora teljesítményű hőleadók, radiátorok szükségesek. A számítást a mértékadó hőmérsékletekre készítjük el, Magyarországon ez 22°C belső hőmérséklet és -15°C külső hőmérséklet.

Mi alapján lehet kiszámolni

Először is tudnunk kell az épület adatait. Mekkora helyiségek vannak az épületben , mekkora légtérfogatot kell fűteni. A másik fontos adat, hogy milyen határoló szerkezetei vannak az épületnek, milyen hőszigeteléssel van ellátva, illetve milyenek a nyílászárói.

Ha ezek rendelkezésünkre állnak, akkor helyiségenként összegezni kell a határoló felületeket, úgymint padlószerkezet, padlásfödém, külső falak és nyílászárók és rétegrendjeik alapján meghatározni a hőátbocsátási tényezőiket.

Ha kiszámoltuk őket akkor tudjuk meghatározni a pontos teljesítményigényt. Ez az igény a legrosszabb üzemállapotra lesz érvényes, vagyis ha a szobában 22°C-ot akarunk tartani és a külső hőméséklet -15°C. Ezért nevezik csúcshőgénynek is, hiszen a fűtési időszak során ez lesz a legnagyobb teljesítményigény.

hőszükséglet számítás

Mi az a hőátbocsátási tényező?

A hőátbocsátási tényező értékét a konkrét határoló szerkezet rétegrendje alapján lehet kiszámolni. Külső falszerkezet esetén szükséges hozzá hozzá, hogy milyen vastag téglából épült, mennyi vakolat van rajta és milyen szigeteléssel látták el a szerkezetet. Ezeknek a rétegrendi elemeknek van adott hővezetési ellenállásuk. A vastagságukat is figyelembe véve kiszámolható a hőátbocsátási tényező.

Hőszükséglet számítás program - Nézz meg egy programot amivel ki tudod számolni.

Mire tudom használni a megkapott hőszükségletet, teljesítmény igényt?

Először is a hőtermelő, kazán vagy hőszivattyú teljesítményének meghatározására. Ha minden helyiség hőszükséglet értékét összegezzük akkor megkapjuk, hogy az épületnek mekkora a hőigénye. Erre a teljesítményre kell hőtermelőt választani, vagyis a berendezésnek minimálisan ezt a teljesítményt kell tudnia.

Másod sorban a hőleadók, legyen szó padló radiátoros vagy fan-coil fűtésről méreteit is ezen hőszükséglet számítás adatok alapján tudjuk megmondani.

 • Should be Empty:
 • Hőszükséglet számítás

 • bruttó 18.000Ft 200 m2-ig
 • Akár 48 órán belül
 • Online adatszolgáltatás
 • Helyiségenkénti méretezés
 • Hőtermelő teljesítmény számítás
 • Radiátor teljesítmény számítás
 • Hőszükséglet számítás

 • bruttó 28.000Ft 300 m2-ig
 • Akár 48 órán belül
 • Online adatszolgáltatás
 • Helyiségenkénti méretezés
 • Hőtermelő teljesítmény számítás
 • Radiátor teljesítmény számítás

E-MAIL

Épületgépész-mérnök kollégánkat a madarasgergo@gmail.com címen éred el. Írd meg pontosan mit szeretnél és a lehető legrövidebb időn belül megpróblunk segíteni.

TELEFON

Amennyiben telefonon érdeklődnél a 06-30/222-0962-es telefonszámon tudsz elérni bennünket. Hétvégén nem mindig vagyunk elérhetőek, de igyekszünk. Ha nem tudjuk felvenni a telefont írd meg mail-ben.

FACEBOOK

Facebook oldalunkat a következő címen érheted el: https://www.facebook.com/Futes-tervhu-107219507587022 az oldal linkjét alább is bemásoltuk, itt találsz szuper kis leírásokat is.

Padlófűtés érdemes látni

Padlófűtés vagy radiátoros?

Miért fontos a rendszermosás?

Oldalak

Munkáink

Vállaljuk szerkezetek hőtechnikai méretezését, épületek hőszükséglet számítását, alaprajzok készítését, gépészeti műszaki ellenőrzést és felelős műszaki vezetést.

Utolsó frissítések

Épületgépész rendszerterv, rendszer leírás
Épületgépész rendszerterv Bővebben a Szakmai anyagok menüpontban...
épületgépész beszabályozási terv
Beszabályozási terv Bővebben a Szakmai anyagok menüpontban...
radiátorr méretezés, hőtechnikai számítás, padlófűtés méretezés
Radiátor méretezés Bővebben a Szakmai anyagok menüpontban...

Postacím


futes-terv.hu

futes-terv.hu
Benyovszky Móric utca 11. Fsz. 1.
Budapest, Pest megye 1089
Magyarország

Hours:
Hétfő-Péntek 8:00 - 20:00
P: (30) 222 0962
F: (30) 222 0962
madarasgergo@gmail.com